Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński z melasą

Desery

Autor: kiana10

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 28.12.2016

Odsłon: 48

Pyszny serniczek

Składniki

  • 12,5 dkg masła
  • 30 dkg melasy
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 5 jajek
  • 1 kg sera białego
  • 4 łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 10 dkg rodzynek
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 3 pomarańcze
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmielić.
    Zagotować szklankę wody i wsypać rodzynki, odcedzić.
    Żółtka oddzielić od białek.

  2. Masło utrzeć z melasą, dodać żółtka, następnie zmielony ser biały, kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, rodzynki. Na końcu wmieszać delikatnie ubite białka.
    Piec w piekarniku przez ok. 1 godz. w 200 st. C

  3. Po upieczeniu , gdy ciasto ostygnie ułożyć cząstki pomarańczki i zalać galaretką - pozostawić do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń