Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z brzoskwiniami

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 768

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 12071

Bardzo dobry i szybki do zrobienia

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 szkl mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • 1/2 kg sera
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 kostki masła lub margaryny
  • Piana z białek:
  • 5 białek
  • 1szkl cukru
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować na blachę, a drugą część zamrozić.

  2. Masa serowa:Ser z resztą składników urobić mikserem na jednolitą masę. Masę serową włożyć na ciasto, na ser ułożyć pokrojone brzoskwinie z puszki. Na owoce dać ubitą pianę z białek,a na górę zetrzeć drugą część ciasta.m Piec około 1 godz. w180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiaw1234 05 stycznia 2010 To nie jest prawdą że nie wolno używać sera z wiaderka.Ja robiłam ten sernik właśnie z sera z wiaderka i wyszedł pyszny. Tylko należy właściwie go przyządzić :) tzn.dodać odpowiednią ilość składników!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 20 grudnia 2009 Bardzo lubie taki sernik, tylko nie wolno do niego używać sera z wiaderka /homogenizowanego/. Ja taki używałam i nigdy nie wyszedł dopóki nie kupiłam sera na wagę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń