Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na dużą blaszkę ;) fajny wilgotny :))
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Składniki
ciasto I: wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blaszce. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i położyć na ciasto.
Masa serowa: ser zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać budyń, stopniowo wlewać mleko i olej delikatnie razem wymieszać, ciasto będzie bardzo rzadkie. Powstałą masę wylewać na wcześniej przygotowane ciasto z brzoskwiniami. Masę serową należy wylewać ostrożnie. Piec 60 min. w 180 stopniach. Gdy ciasto już będzie upieczone to nie otwierać od razu piekarnika tylko wyłączyć go i zostawić na ok 15 minut.