Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK Z CIASTEM KORZENNYM - polecają Marta Małkowska oraz Ewelina Blacha, cukiernicy
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 182
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1453
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 182
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1453
Składniki
Ciasto: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, dżem, mleko. Suche składniki przesiać dodać do masy.
Ser utrzeć z rozpuszczonym masłem dodać mąkę, skórkę z cytryny i żółtka. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą serową. Pamiętajcie, aby przy do ubijanych białek dodać szczyptę soli, która spowoduje lepsze ubicie. Aby uzyskać jeszcze lepsze efekty, białka należy wcześniej schłodzić. Piec 50 minut w piekarniku (z termoobiegiem) w temperaturze 170 stopni. Bez termoobiegu piec w temperaturze 180 stopni 10 minut dłużej.