Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już są. Nie mogłam się oprzeć. Do tego sernika potzrzeba tylko pół kilo czereśni. I warto było. :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do tortownicy i piec 20 minut.
Czereśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy jajecznej dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Następnie delikatnie połączyc z pianą z białek i czereśniami.
Na upieczone ciasto wyłożyć masę serową i piec 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić sernik na 10 minut w piekarniku, aby odpoczął.