Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 48
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 48
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Składniki
Odzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę.Żółtka ubić z z drugą połową cukru..Na zóltka przesiać mąkę i kakao, proszek do pieczenia.Następnie wyłożyć pianę z białek ostrożnie wymieszać.Ciasto rozprowadzić na blaszce wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. (wym.40x28).Piec ok.15 min. w 180 stopniach.Na wystudzonym biszkopcie rozsmarować dżem morelowy.
Ser, cukier waniliowy i cukier zmiksować..Kremówkę ubić dodać do masy serowej,Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance ciepłej wody.Zmieszać z masą..Następnie podzielić masę serową na pół i jedną wyłożyć na biszkopt.Przełożyć delicjami i nałożyć drugą część masy serowej.Na sam koniec polać polewą czekoladową lub posypać startą czekoladą.Włożyć do lodówki na 2-3 godzin.