Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK Z JABŁKAMI

Desery

Autor: anka0701

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 19.11.2009

Odsłon: 1303

SMACZNY

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki zmieszać z cukrem waniliowym i stopionym masłem. Wylepić dno natłuszczonej formy. podpiec i wystudzić. Twarożek utrzeć z 4 łyżkami cukru i jajkami. Wyłożyć na podpieczony spód. Piec w 180 stopni ok 20 min. Jabłka obrać pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. 4łyżki cukru zwilżyć wodą, dodać łyżkę soku z cytryny.

  2. Otrzymanym sosem zalać jabłka i podgrzewać na małym ogniu ok 5 min. Śmietanę wymieszać z 3 łyzkami cukru i aromatem waniliowym. Wylać na podpieczony sernik. Odsączyć z syropu jabłka ułożyć w okrąg. Piec kolejnych 15 min. Po ostygnięciu ciasto można udekorować gotowymi ozdobami i opruszyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń