Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, puszysty serniczek na kruchym cieście, z dodatkiem mandarynek:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32588
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 939
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Dzielimy na 2 połowy. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 2 godziny do zamrażarki. Ciasto powinno być na tyle twarde, aby dało się zetrzeć na tarce.
W tym czasie przygotowujemy blaszkę o wymiarach 25x40 cm, wykładając ją papierem do pieczenia. Wykonujemy masę serową: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dalej ucierając dodajemy masło, proszek budyniowy oraz małymi porcjami twaróg. Pianę ubijamy na sztywno z cukrem. Mandarynki odsączamy na sitku z soku.
Wyjmujemy z zamrażarki połowę ciasta i ścieramy na spód, używając tarki o grubych oczkach. Na starte ciasto wylewamy masę serową. Na masie układamy obok siebie odsączone mandarynki. Na mandarynki wykładamy pianę, równo rozsmarowując ją po całej powierzchni. Z zamrażarki wyjmujemy drugą część ciasta i ścieramy na górę.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 60 minut. Aby góra ciasta nie zrumieniła się za bardzo, po 40 minutach blaszkę możemy nakryć folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. SMACZNEGO:)