Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest bardzo dobry , żeby sie przekonac trzeba go upiec - polecam
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Sernik: Ser mielimy 2 razy . Margarynę utrzec z cukrem i żółtkami , dodac ser , mąkę wczesniej połączoną z proszkiem , następnie ubitą pianę z białek delikatkie połaczyc skł, gotową masę wyłożyc do blaszki o wymiarach 28 x 25 i piec w temp. 180 stopni ok 40 minut(do sera można dodac rodzynki lub skórkę pomarańczową)
Skł. na ciasto: Najpierw roztopic margarynę i ostudzic . Ubic białka , dodac cukier , pózniej żółtka , mąkę z proszkiem , zmielone orzechy i na końcu wlac margarynę . Ciasto upiec w 180 stopni przez ok 30 min (blaszka taka jak do sera)
Masa: Masło utrzec z cukrem , dodac serek homogenizowany i połączyc
Całośc : Ciasto orzechowe przekroic na połowę , jedną częśc ciasta posmarowac masą , położyc sernik , da resztę masy , przykryc drugim plackiem orzechowym . Ja użyłam do dekoracji lukier i skórkę pomarańczową