Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z owocami na biszkopcikach /bez pieczenia/

Przepis dnia 2012-03-03
Desery

Autor: Celina57

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 34

Dodano: 01.03.2012

Odsłon: 19196

Serniczki bez pieczenia sa latwe do wykonania, smaczne a dobor owocow zalezy od pory roku lub uznania. Mozemy takze wykorzystac owoce mrozone.

Składniki

  • SKLADNIKI NA SPOD
  • Biszkopciki - podluzne, 125 g
  • orzechy mielone, 80 g
  • maslo, 150 g
  • masa serowa
  • Serek homogenizowany lub mascapone, 500 g
  • jogurt naturalny, 200 g
  • Zelatyna spoz., 4 lyzeczki
  • cukier, 60 g
  • woda, 120 ml
  • owoce
  • wedlug uznania - mieszanka mrozonych, brzoskwinie itp., 350 g
  • Galaretka owocowa - smak i kolor dobrany do owocow, galaretke gotujemy w ilosci wody zmniejszonej o polowe od podan
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopciki wsypujemy do wolreczka foliowego - rozdrabniajac walkiem do ciasta. Tak rozkruszone wsypujemy do garnuszka z maslem i orzechami - podgrzewajac do rozpuszczenia sie masla. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dno formy wykladamy papierem do pieczenia i wykladamy mase.

  2. Zelatyne zagotowujemy z cukrem i woda, nastepnie przestudzona laczymy z serkiem i jogurtem. Wykladamy na mase biszkoptowa.

  3. Galaretke zagotowujemy dodajac do niej przygotowane wczesniej owoce. Objetosciowo owocow jest wiecej niz galaretki. Lekko przestudzona delikatnie wylewamy na serek. Chlodzimy w lodowce ok. 3 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 01 maja 2012 Jak do tej pory nigdy nie robiłam serników na zimno nie mam do nich serca mimo że piekę różne inne rzeczy ale twój serniczek wygląda tak apetycznie że postanowiłam stawić temu wyzwaniu czoła:-))))Do ulubionych i dzięki za tak fajny i apetyczny przepis:-)) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 03 marca 2012 smacznie wygląda i pewnie tak też smakuje, bo dla mnie najlepsze serniki to na zimno....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusia28 03 marca 2012 jak duża jest forma? ciasto wygląda przepysznie aż spróbuję je zrobić:) zawsze to jakaś odmiana od pieczonego sernika:) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 02 marca 2012 Galaretkę gotujesz? Spód ciasta ciekawy........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 02 marca 2012 SUPER PRZEPIS ROBIĘ PODOBNE BO BARDZO LUBIĘ TAKIE CIASTA.POZDRAWIAM.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Celina57 02 marca 2012 ....pozdrawiam serdecznie - to jest tez moje ulibione ciasto :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 02 marca 2012 ciekawy spód,bardzo mi odpowiada że nie trzeba włanczać piekarnika a szczególnie latem gdy jest ciepło,wędruje do ulubionych a jutro wypróbujemy!pozdrawiam :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń