Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK Z PIANKĄ I KOKOSEM

Desery

Autor: nowalijka

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 557

Dodano: 31.10.2010

Odsłon: 16218

Szybkie, aromatyczne, puszyste. Po za tym nie jest suchy.

Składniki

  • CIASTO:
  • margaryna, 15 dkg
  • cukier, 1/2 szkl.
  • mąka, 1 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • jajko, 1
  • śmietanę, 1 łyżkę
  • Ser:
  • ser (Lux Milk President Twaróg sernikowy-ja używam tego), 1 kg
  • cukier waniljowy, 2
  • budyń śmietankowy, 2
  • cukier zwykły, 1 szkl.
  • mleko, 1/2 litra
  • żółtka, 4
  • olej, 1/2 szkl.
  • piana:
  • białka, 4
  • cukier kryształ, 4 łyżki
  • wiórki kokosowe, do posypania
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Margarynę roztopić i ostudzić, następnie zagnieść z resztą składników i rozłożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.

  2. SER: Wszystkie składniki wymiksować, budyń wsypać w proszku.Proszę się nie przerażać gdyż ser wychodzi płynny. Wymiksowane składniki wylać na ciasto i piec 50-55 minut

  3. PIANA: Pianę ubić na sztywno i dodać cukier i dobrze ubić. Po 45 minutach pieczenia ciasta wylać na ser ubitą pianę i posypać kokosem i wstawić z powrotem do piekarnika i piec na złoty kolor 5-10 minut. Ja piekę na termoobiegu na ok 170 stopni.

  4. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 17 października 2012 pyszny serniczek ale pod warunkiem ze uzyjemy dobrego sera mielonego, takiego z biedronki nie polecam, zawiera paskudny składnik powodujacy zmianę smku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

werner 07 listopada 2010 bardzo smacznie wyglada ale fajnie bylo by wiedziec w jakiej temperaturze sie piecze to ciasto

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monik77 31 października 2010 Bardzo apetycznie wygląda i na pewno wypróbuje .przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń