Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z "mrówkami"

Desery

Autor: migulec

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 119

Dodano: 19.11.2013

Odsłon: 31916

Sernik inaczej...... ciekawy smak

Składniki

  • 250 g masła
  • 4 duże jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 3/4 szkl maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 ekstrat migdałowy
  • Masa serowa:
  • 1/2 kg mielonego twarogu
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 budyń wanilowy
  • słoiczek kwaśnego dżemu
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Twaróg połączyć z ubitymi jajkami z cukrem na koniec dodać budyń, wymieszać. Masło utrzec z cukrem do białości stopniowo wbijać po jednym jajku. Później powoli dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać suchy mak i ekstrat. Ciasto wylać na prostokątną blachę na to wyłożyć masę serową a na masę serową położyć" esy-floresy" z dżemu. Piec około godziny w temperaturze 180 C. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elwirka 23 grudnia 2013 Zrobiłam, ale nie wyszedł mi taki ładny, warstwy się wymieszały i chyba godzina pieczenia to za długo, bo był za ciemny. W smaku bardzo dobry, ciekawy. Ze względu na surowy mak niekłopotliwe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 21 listopada 2013 Bardzo mi się podoba Twój mrówkowiec,oryginalne pyszne ciacho -)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń