Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Z mąki,margaryny,2żółtek,1/2szklanki cukru kryształu, 1cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Najlepiej w misce a potem wyłożyć spód i boki blaszki gotowym ciastem (boki mają być jak naj cieniej wyłożone).
Ser biały mielimy iwkładamy do miski dodając mleko,olej ,1szkl cukru,2 żółtka i 2całe jajka,budynie,cukier waniliowy.Wszystkie składniki miksujemy razem a powstałą masę (będzie pół płynna)wylewamy na blaszkę wyłozoną ciastem.Na końcu dodajemy pokrojone brzoskwinie. pieczemy w temperaturze ok.160C 50minut
Z pozostałych 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Po upieczienu ciasta wykładamy ją i pieczemy jeszcze 20minut.