Do góry

Przekąski Przepis na:

serowe kulki

Przekąski

Autor: myszkapoolna

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 10.09.2009

Odsłon: 1161

szybko i smacz

Składniki

  • jajka, 2
  • białka, 2
  • sół,pieprz
  • ser cheddar lub gruyer, 250g
  • starty parmezan, 6 łyżek
  • mąka, pół szklanki
  • olej, 500ml
  • tarta bułka, szklanka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ubij 3 białka ze szczypta soli na sztywna piane.wmieszaj oba sery i połowe maki.dopraw pieprzem i sola.uformuj z powstałego ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.ubij pozostałe jajko z żołtkiem.zanurzaj kulki w jajku,następnie obtocz je w mące,a potem w bułce tartej.rozgrzej mocno olej,najlepiej we frytkownicy i smaz na złotobrazowy kolor.podawaj gorace.smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń