Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe kulki

Przekąski

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 9551

Przepis na 16 kulek. 1 Kulka zawiera 42 kcal

Składniki

  • ciemne winogrona, 8
  • zielonych oliwek nadziewanych papryką, 8
  • bryndzy, 200 g
  • łyżki orzechów pistacjowych, 2
  • mały oscypek, 1
  • pieprz
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy. Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń