Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 16 kulek. 1 Kulka zawiera 42 kcal
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 691
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 57
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 691
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 301
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 57
Składniki
Winogrona umyj i osusz, oliwki dokładnie osusz z zalewy. Bryndzę rozgnieć widelcem, obficie posyp pieprzem. Nabierz na dłoń nieco bryndzy, ułóż na niej winogrono albo oliwkę, otocz serem i uformuj kulkę, podobnie jak szykuje się kluski śląskie albo pyzy. Delikatnie przełóż na talerz. Winogronowe i oliwkowe kulki wstaw do lodówki na godzinę. W tym czasie drobno posiekaj albo ubij w moździerzu orzechy pistacjowe, obtoczysz w nich kulki z winogronami w środku. Oscypek zetrzyj na tarce o średnich oczkach, w wiórkach obtocz kulki nadziewane oliwką. Przed podaniem przechowuj w lodówce.