Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 384
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 184
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 384
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 184
Składniki
Ser, jajka, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę mieszamy w misce.
Gdy ciasto odchodzi od ścian naczynia formujemy z niego placek o grubości 1,5 cm.
Szklanką oproszoną mąką wycinamy kółka, w powstałym kółku wycinamy kieliszkiem mniejszy otwór. Smażymy na głębokim tłuszczu aż oponki uzyskają jasno brązowy kolor.
Z pozostałym ciastem robimy ponownie placek i wycinamy jak poprzednio.