Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe serduszka

Przepis dnia 2009-01-09
Przekąski

Autor: adrijah

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 1543

Dodano: 21.05.2008

Odsłon: 6221

serowe krakersy, wcale nie muszą być w kształcie serduszek

Składniki

  • ementalera, 50 dag
  • mąki pszennej, 20 dag
  • źółtka, 2
  • proszku do pieczenia, łyżeczka
  • sól
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę z proszkiem, żółtka, szczyptę soli i wyrobić na gładką masę. Następnie rozwałkować ciasto na placek grubości 2 cm, wycinać foremką drobne ciasteczka, układać je na blasze do pieczenia, posypanej mąką, i piec 12-15 min w piekarniku, w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń