Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe żagielki

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 20.04.2009

Odsłon: 3617

Proste w przygotowaniu serowe żagielki doskonale nadają się na przyjęcia, szczególnie te dziecięce. Rozbawią i zaspokoją pierwszy głód naszych gości.

Składniki

  • paluszki rybne, 1-2 paczki
  • ser żółty w plastrach, 20 dag
  • Papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • olej
  • wykałaczki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paluszki rybne usmażyć na oleju, a potem ułożyć na papierowym ręczniku, aby ociekł z nich tłuszcz ze smażenia. Plastry sera przekroić po prze-kątnej tak, by powstały z nich trójkąty. Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Z papryk wyciąć małe trójkąciki. Trójkąty żółtego sera nawlec na wykałaczki, na końcu nałożyć trójkąciki z papryki.

  2. Następnie wykałaczki wbić w paluszki rybne. Przekąskę podawać z keczupem, majonezem, sosem pomidorowym albo z dipami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń