Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie zainspirowane przepisem Jamiego Olivera
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Na małej ilości oliwy podsmażyłam szynkę pokrojoną w cienkie paseczki. Kiedy się delikatnie zrumieniły, dodałam posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam 3 wyciśnięte ząbki czosnku, wymieszałam i obsypałam 2 łyżkami mąki. Mąka dokładnie oblepiła składniki, w to wlałam 250 ml bulionu, wymieszałam i dodałam 100g serka topionego. Kiedy serek się rozpuścił, dodałam 200g mrożonego groszku. Podałam z makaronem penne.