Do góry

Dania główne Przepis na:

shoarma

Dania główne

Autor: joasia36

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 12

Dodano: 08.09.2009

Odsłon: 2170

pyszna shorma

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki, przyprawiamy przyprawą do gyrosa ( ja używam KAMISA) oraz curry (tylko tego nie za dużo bo będzie ostre). Następnie wkładamy do lodówki na około godziny

  2. kroimy pieczarki w talarki (ja nie wkrawam ogonków bo są twarde), cebulę i paprykę. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą pieprzem, papryką czerwoną, przyprawą do gyrosa oraz trochę curry. Smażymy aż wszystko będzie miękkie

  3. Wyjmujemy z lodówki pierś z kurczaka i również ją podsmażamy na innej patelni i dodajemy do pieczarek, papryki i cebuli. To wszystko mieszamy i jeszcze z 10 minut gotujemy żeby się ładnie połączyło.

  4. Podajemy z frytkami i surówkami. Ja sosy kupuje w restauracjach gdzie robią takie shormy koszt nie wielki a i zaoszczędzamy pracy:) Na koniec jak ktoś lubi zapiekany ser to proponuje jeżeli frytki są już gotowe położyć farsz na talerzu posypać żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika aż ser się rozpuści. I shorma gotowa. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 08 września 2009 SHOARMA, a nie "SHORMA" :P a tak poza tym - bardzo dobre danie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń