Do góry

Dania główne Przepis na:

Skorzonera gotowana z masłem

Dania główne

Autor: KarinQa

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 33

Dodano: 17.08.2009

Odsłon: 1869

W smaku przypomina szparagi stąd jej druga nazwa zimowe szparagi.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skorzonerę umyć, obrać i od razu w trakcie obierania ( skrobania) wkładać do wody zakwaszonej octem, aby nie czerniała ( na 1 litr wody wystarczy 1-2 łyżeczki octu). Opłukaną (szybko po wyjęciu z wody z octem) wkładamy do wrzącej wody z dodatkiem soli i szczypta cukru i gotujemy do miękkości. Ugotowana polewamy masłem z bułka tartą.

  2. Zamiast masła możemy skorzonerę polać sosem śmietanowym, beszamelowym lub koperkowym ale wtedy kroimy skorzonerę w plasterki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń