Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka ''po diabelsku''

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 07.04.2008

Odsłon: 15225

Pomysł na skrzydełka.

Składniki

  • 2 kg drobiowych skrzydełek
  • 40 dag płynnego miodu
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka utartego cynamonu
  • po 1 łyżeczce pieprzu i ostrej papryki
  • przyprawa wyrzywna do drobiu
  • olej do smażenia
  • sól
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, dokładnie rozetrzeć z przyprawą warzywną do drobiu. Natrzeć taką mieszanką skrzydełka. Miód przełożyć do rondelka, wymieszać z pieprzem, papryką i cynamonem. Postawić na małym ogniu i powoli doprowadzić do wrzenia. Każde skrzydełko z osobna zanurzyć w miodowym sosie i odłożyć, aby masa zastygła. Na patelni rozgrzać olej i na gorącym tłuszczu smażyć skrzydełka z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwcia 03 sierpnia 2008 ja też dodaje keczup itroch� musztardy,zapiekam w piekarniku

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń