Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrzydełka Halinki

Przekąski

Autor: Colin

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 38

Dodano: 05.12.2009

Odsłon: 37716

Smaczne.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, odciąć końcówki, przeciąć na pół i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane skrzydełka maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ocet, wodę, cukier, sól, ziele, listek i pokrojoną cebulę zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka układać w słoikach lub pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń