Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka na słodko

Dania główne

Autor: Karola_81

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 20.09.2009

Odsłon: 908

Nie jest pracochłonne i jest bardzo smaczne

Składniki

  • skrzydełka drobiowe, 20 szt
  • konfitura morelowa Materna, 1 słoik
  • curry, 3 łyżeczki
  • margaryna, 1/2 kostki
  • musztarda stołowa, 1/2 słoiczka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć, odciąć końcówki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obficie osolić.

  2. Margarynę rozpuścić w rondlu. Po ostygnięciu dodać konfiturę, musztardę, curry i dokładnie wymieszać.

  3. Tak przygotowaną masą pokrywamy w całości skrzydełka. Naczynie ze skrzydełkami wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy, aż skrzydełka zmiękną i zrumienią się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Karola_81 16 października 2009 Najlepsza jest konfitura z materne bo nie ma kawałków owoców,oczywiście moze byc z innej firmy, wazne zeby była to jednolita masa. a skrzydełka pieczemy ok. 50 min do miękkości i zrumienienia się

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 21 września 2009 Ciekawy przepis, brzmi bardzo smacznie :) ale konfitura chyba nie musi być akurat firmy "Materne", nie? ;) a te skrzydełka to mniej więcej ile się piecze, żeby nie był surowe przy kościach?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń