Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrzydełka po chińsku''''''''

Przekąski

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 280

Dodano: 05.07.2009

Odsłon: 6099

Pyszne chrupiące skrzydełka.;)

Składniki

  • skrzydełka, 1 kg
  • sos sojowy (zwykły), 1 butelka
  • czosnek, 5-6 ząbków
  • bułka tarta (do panierki)
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyścić i ponacinać na zgięciach, dodać wyciśnięty czosnek i zalać sosem sojowym, najlepiej na całą noc. Następnie panierować w bułce tartej, poukładać na blasze i popryskać troszkę oliwą lub posypać wiórkami margaryny. Piec 40 min. w 160-170 C. Podawać z pieczywem lub sałatką. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

schakira 06 lipca 2009 Moje nie były za słone , ale zawsze można skrócić czas bejcowania do kilku godzin w/g upodobania, pozdrawiam.;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xadix 05 lipca 2009 a czy po takim moczeniu całą noc skrzydełka nie bedą za słone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń