Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tanie danie na obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka i włoszczyznę umyć, posolić i gotować przez 30 minut, następnie wyjąć z wywaru skrzydełka a wywar przecedzić. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni wrzucić pokrojoną jedną cebulę, zeszklić i wsypać ryż. Chwilę smażyć, podlać szklanką wody i szklanką wywaru i odrobiną soli do smaku i gotować około 20 minut. Drugą cebulę zeszklić na łyżce oleju, dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną paprykę i cukinię smażyć 5 minut. Usmażone warzywa i skrzydełka dodać do ryżu, przyprawić sosem sojowym i jeszcze chwilę podgotować i w razie potrzeby doprawić.