Do góry

Dania główne Przepis na:

skrzydełka w panierce

Dania główne

Autor: lucyna42

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 19.09.2008

Odsłon: 2608

skrzydełka w panierce to szybkie i smaczne danie .można podawać z pieczywem ,oraz z frytkami ,ziemniakami ,dodatkowo surówka z czerwonej kapusty. smaczne polecam

Składniki

  • skrzydełka, 1kg
  • sos piczeniowy jasny,przyprawa do kurczaka KNOR,bułka tarta
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wysokiego naczynia włożyć skrzydełka wsypać przyprawe KNOR dać do lodówki na około 30 min.Bułke tarta około 2 szklanek dać do pojemnika zmieszać ja z sosem pieczeniowym jasnym .wyciagnacć skrzydełka z lodówki napanierować je ta bułka z sosem .zagrzac olej w frytkownicy a nastepnie upieć skrzydełka .podawać je z frytkami lub ziemniakami i surówka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń