Do góry

Dania główne Przepis na:

SKRZYDEŁKA Z KECZUPEM

Dania główne

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 7736

SKRZYDEŁKA DOSKONALE SMAKUJĄ Z PIECZYWEM I OGÓRKIEM KWASZONYM

Składniki

  • 12 SKRZYDEŁEK,SÓL
  • MARYNATA:SZKLANKA KECZUPU,2 ŁYŻKI OLEJU
  • czubata łyżka musztardy
  • 3 ZMIAŻDŻONE ZĄBKI CZOSNKU
  • pieprz
  • olej do smażenia
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. DOKŁADNIE WYMIESZAĆ SKŁADNIKI MARYNATY.SKRZYDEŁKA UMYĆ I ZALAĆ MARYNATĄ.ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZ W CHŁODNE MIEJSCE.

  2. PO WYJĘCI Z ZALEWY,POSMATOWAĆ GRUBO MARYNATĄ.SMAŻYĆ NA GŁĘBOKIM OLEJU

  3. DO MARYNATY MOŻNA DODAĆ 2 ŁYŻKI PŁYNNEGO MIODU,WTEDY WYJDĄ SKRZYDEŁKA NA SŁODKO A GDY DODAMY ŁYŻECZKĘ CHILI WYJDĄ PIKANTNE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń