Do góry

Desery Przepis na:

Skubana śliwka

Desery

Autor: Jagodka

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 148

Dodano: 22.09.2009

Odsłon: 9510

Szybkie, tanie i pyszne...

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąki (z proszkiem do pieczenia), cukier (można dodać jeszcze paczuszke cukru waniliowego) , śmietanę, margarynę, aromat arakowy ugniatamy, dzielimy na 2 części,do jednej dajemy kakao, ugniatamy ponownie. Oba ciasta wkładamy do lodówki.

  2. Następnie na foremkę (25x30 cm) wysmarowaną margaryną ucieramy na tarle białe ciasto, układamy pokrojone na ćwiartki śliwki, na nie wylewamy ubitą na sztywno pianę z 3 białek (z 1 łyżką cukru i szczyptą soli), na pianę ucieramy ciemne ciasto.

  3. Na sam koniec przygotowujemy kruszonke i kruszymy na ciasto:2-3 łyzki:mąki, cukru i margaryny.

  4. Ciasto pieczemy ok.45-50 minut w temp.180*

  5. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 22 września 2009 W moim domu uuuuuwielbiamy ciasto ze śliwkami - wszelkie wariacje!!! Jutro robię kolejne! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń