Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledz a''la Milanówek

Dania główne

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 198

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 1965

Mogą stać w lodówce nawet 2 tygodnie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na oleju zeszklić pokrojoną w półplasterki cebulę.Dodać cukier mieszać,aż się rozpuści,wlać ocet,wrzucić liść laurowy,angielskie ziele i koncentrat pomidorowy,dusić kilkanaście minut.

  2. Zdjąć z ognia i dodać gorczycę.Wystudzić.

  3. Wymoczone i osuszone filety pokroić na kawałki.Układać warstwami w słoju,przekładając każdą warstwę zimnym sosem.

  4. Wstawić do lodówki na 2 dni aby się przegryzły.

  5. .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fredzia_p 13 grudnia 2009 Zdaje mi sie,że to przepis z Poradnika Domowego wydrukowany jakies 4-5 lat temu. Ale sledzie dobre, bo moja ciocia robi je co roku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 11 grudnia 2009 Dodaje do ulubionych i też zrobie na święta. Oryginalny przepis. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 11 grudnia 2009 Dziękuję,przepis ten dostałam od koleżanki,u której jadłam je.Zrobię je na Święta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń