Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź po mojemu

Przekąski

Autor: smaczne

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 93

Dodano: 31.12.2009

Odsłon: 14055

Danie nie jest trudne ani drogie, za to efekt przepyszny! Smacznego.!

Składniki

  • 1/2 kg śledzi solonych
  • 1 kg pieczarek
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
  • 1 łyzka słodkiej papryki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie zamoczyć 15 min i odstawić. Pieczarki i cebulę podpiec. Następnie wszystko oprucz śledzia czyli : pieczarki, cebulę, olej, ocet, cukier, wodę, listki laurowe, ziele angielskie, koncentrant i paprykę gotować 10 minut. Po wystygnięciu dodać śledzie pokrojone w 1 cm. paseczki.

  2. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Befado 31 grudnia 2009 Muszą być dobre,dodaję do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaczne 31 grudnia 2009 Przepraszam bardzo pani Jagodo, ale przepisywałam przepis z kartki i źle przepisałam teraz już jest dobrze, ponieważ poprawiłam.
Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 31 grudnia 2009 Co to znaczy śledzie zamżyć na 15 minut ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń