Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź pod francuską pierzynką

Przekąski

Autor: horowy

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 2376

nie miożna zepsuć a wszystkim smakuje

Składniki

  • wymoczone w wodzie śledzie ematjas, 0,5 kg
  • jaja na twardo, 4-6
  • sera typu Ementaler, 0,2 kg
  • majonez, ok. 300 ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić w ok. 1 cm. kostkę lub paski tej serokości. Jajka posiekać. Ser zetrzeć grubo na tarce.

  2. Śledzie rozłożyć na dość płaskim półmisku albo salaterce, posmarować majonezemm, posypać siekanką jajeczną tak by śledzi nie było widać, posypać żółtym serem tak aby jajek nie było widać.

  3. Powtórzyć krok 2.

  4. Śedzie rozłożyć na dość płaskim półmisku, posmarować majonezemm, posypać żółtym serem tak by śledzi nie było widać...

  5. ... Bon Appétit

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: śedzie

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń