Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak mamy ugotowaną jarzynę to sałatkę robi się ekspresowo :))
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Śledzie namoczyć, potem pokroić na paseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć. Seler, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki ugotować w jednym garnku a w drugim garnku ugotować buraki. Wystudzoną jarzynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Starte buraki skropić sokiem z cytryny.
Układać warstwami: ziemniaki, seler, pietruszka, śledzie, cebula, majonez, marchewka, buraki i ser może być ale nie musi (starty na drobnych oczkach). Smacznego