Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w śmietanie

Przekąski

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 294

Dodano: 24.12.2009

Odsłon: 31213

postny obiad wigilijny

Składniki

  • sledzie solone matijasy, 2 opakowania
  • cebula, 2
  • jablka, 4
  • smietana jogurtowa, 2 pudeleczka
  • maslanka, pol szklanki
  • cukier, 1 lyzka
  • pieprz czarny swiezo mielony
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sledzie oczyszczamy, odsaczamy z oleju i kroimy w czastki.

  2. cebule i jablka kroimy w kosteczke, dodajemy do sledzi, zalewamy smietana i maslanka i odstawiamy na godzinke zeby sie przegryzlo

  3. Na koniec doprawiamy cukrem i pieprzem wg uznania i podajemy z ziemniakami w mundurkach. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 02 czerwca 2014 dobry pomysl z maslanka, dotychczas dodawalam jogurt.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 24 grudnia 2009 Dziękuję za przepis. Na pewno skorzystam. Wesołych Świąt!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń