Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie gotowane

Przekąski

Autor: Olosz

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano: 17.12.2009

Odsłon: 2374

Smaczna zakąska :P

Składniki

  • śledzie zielone (mogą być inne), 1kg
  • woda, 1szkl.
  • mleko, 1/3szkl.
  • zalewa: woda, 1szkl.
  • ojel, 1szkl.
  • ocet, 3/4szkl.
  • cukier, 3łyżki
  • sól, 1łyżka
  • keczup, 3łyżki
  • liść laurowy, 2
  • ziele angielskie, 6kulek
  • duża cebula pokrojona w talarki, 4
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w wodzie i mleku (ok.1 godz.).Następnie osuszyć i pokroić w kwadraty.Wszystkie skladniki na zalewę wrzucić do garnka, wymieszać i gotować ok.2-4 min.Dodać pokrojone śledzie i gotować ok.2-3 min. KRÓTKO, aby się nie rozleciały.Gotowe śledzie przełożyć do słoika i trzymac w lodówce. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 18 grudnia 2009 Robiłam takie sledzie .tylko zalewałam zimną zalewą.były bardzo smaczne .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń