Do góry

Dania główne Przepis na:

ŚLEDZIE KORZENNE

Dania główne

Autor: anka0701

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 18.11.2009

Odsłon: 4440

bardzo dobre na wieczór Wigilijny

Składniki

  • śledzie solone, 5 szt
  • gożdziki, pieprz, ziele angielskie, po 6 ziaren
  • gorczyca, jałowiec, kolendra, po 10 ziaren
  • pokruszony listek laurowy, 1 szt
  • mielona słodka papryka, 2 łyżeczki
  • olej, 1 szkl
  • cebula średnia, 1 szt
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżeczka
  • czosnek, 4 ząbki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymoczone śledzie odfiletować i pokroić w dzwonki. goździki, gorczyce, jałowiec, pieprz, ziele ang., i kolendre utłuc. wymieszać z posiekanym czosnkiem listkiem laurowym i papryką. przygotowaną mieszanke zawinąć w kawałek gazy włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce.

  2. następnie do słoika włożyć dzwonki śledzi , przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na dwa dni. przed podaniem śledzie wyjąć ułożyć na półmisku obłożyć plastrami cebuli i posypać natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 18 listopada 2009 Nie chcę się czepiać, ale dopiero co była mowa na forum, żeby świąteczne przepisy oznaczać tagiem "wigilia", żeby można je było znaleźć. Bez tagów potrawa zginie wśród tysięcy innych i nikt jej nie odnajdzie. Byłoby szkoda, bo Twój przepis jest interesujący.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń