Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie mazurskie

Przekąski

Autor: Kasik

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 251

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 2103

Polecam

Składniki

  • płaty śledziowe, 4
  • słoiczka majonezy, 1/2
  • kwaśnej śmietany, 1/2szkl.
  • ziele angielskie
  • czerwone cebule, 2
  • korniszony, 2
  • kwaśne jablłka, 2
  • koperek
  • listki sałaty
  • plastrów cytryny, 6
  • sól,pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczyć 30 min w zimnej wodzie.Koperek umyć,osuszyć,trochę odłożyć do dekoracji,a resztkę posiekać.Korniszony pokroic w małą kostkę.Majonez wymieszać ze śmietaną,dodać rozgniecione ziarenka ziela angielskiego,koperek i korniszony.Sos śmietanowy przyprawic solą pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru.Cebule obrać pokroic w talarki.Jabłka wraz ze skórką pokroić na cienkie czastki.Śledzie osączyć,ułożyć na talerzu.Polać przygotowanym sosem.Obłożyć plastrami jabłka,cebuli i cytryny.Obok ułożyć gałązki koperku.Danie udekorować listkami zielonej sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń