Do góry

Przekąski Przepis na:

sledzie po kaszubsku

Przekąski

Autor: bozka44

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 718

Dodano: 08.10.2013

Odsłon: 4314

Pyszna pasta sledziowa wraz z chlebkiem pelnoziarnistym, najpierw nalezy wylowic sledziki z zaprawy octowej...

Składniki

  • sledzie z zaprawy octowej, sloik 500 g.
  • 3 spore cebule
  • koncentrat pomidorowy maly
  • olej rzepakowy, Kucharek, papryka w proszku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulke obieramy i kroimy w przyjazne polksiezyce, smazymy na oleju (ok. 5 lyzek) z dodatkiem Kucharka (nie za duzo) i papryki w proszku, do smazenia na koniec dodajemy maly koncentrat pomidorowy ( moze najlepiej nie caly, gdyz sledziki nasze z octu juz beda dosc kwasne) takze dodajemy 1 lyzeczke cukru. Smazymy i smazymy, a potem studzimy.

  2. Kiedy cebulka z pomidorami nie jest jeszcze calkiem chlodna, przekladamy do miski na przemian ze sprytnymi sledzikami i odkladamy do lodowki do nastepnego dnia. Tylko prosze mi tu nie zjadac na cieplo juz zaraz!!!! Mnie najlepiej smakowalo na chlebku pelnoziarnistym w postaci kanapki posmarowanej tym smakolykiem.

  3. Pycha, pycha, pycha. A zdrowe, ze ho ho. A na zdjeciu nasza proba generala tuz po przygotowaniu, jednak na nastepny dzien i na zimno - to jest to !!!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Archie 10 listopada Przepis może i fajny, ale analfabetów nie powinni tu wyświetlać (każdy klawisz w komputerze do czegoś służy. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń