Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 231
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 906
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 70
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 658
Polecam.
Odsłon: 248
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 231
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 906
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 70
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 658
Polecam.
Odsłon: 248
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!