Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182179
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 300
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!