Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po nicejsku

Przekąski

Autor: BOZENA14245

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 111

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 23692

Sledzik....

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płaty osączyc, pokroic na kawałki. Cebulę obrac, pokroic w piórka, paprykę pokroic w kostkę.Na patelni rozgrzac olej, wrzucic cebulę, paprykę , koncentrat pomidorowy i dusic 10 minut.W misce wymieszac ze śledziami . Można dodac zielone oliwki, a zamiast koncentratu 2 pomidory[sparzone, bez skórki i pokrojone w kostkę].Sos przed wymieszaniem ze śledziem ostudzic.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 10 kwietnia 2012 Robie je często,bo lubimy sledzie.Bardzo dobre.Polecam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ojoolka 27 maja 2010 Czy to mają być śledzie marynowane czy solone?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 18 lutego 2010 Robiłam Bozeno te śledzie na środę popielcową - są bardzo dobre ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikka 21 grudnia 2009 ja jeszcze dodaję ogórka konserwowego pokrojonego w plasterki-gorąco polecam, pycha

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BOZENA14245 15 grudnia 2009 Już poprawiłam . Oczywiście, że trzeba wystudzic sos. Pisane w pośpiechu i za to tak wyszło ,za co przepraszam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń