Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem amatorem śledzi ale mam ich kilku w domu i okazuje się że śledzie w tym wydaniu są warte zrobienia.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 567
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 468
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 567
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 468
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Składniki
Śledzie musimy najpierw wymoczyć około 2 - 3 godzin w zależności jak bardzo są słone. Wodę z octem cukrem, gorczycą, liśćmi laurowymi i kilkoma kulkami ziela angielskiego zagotowujemy i studzimy.Cebule kroimy w kostkę.
Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki, układamy w misce warstwami: śledzie, posypujemy pieprzem i cebulą a następnie dwie łyżki majonezu który rozsmarowujemy. Następna warstwa śledzi, pieprz cebula i majonez. Mnie wyszły dwie warstwy więc zużyłam tylko 4łyżki majonezu. Na koniec całość zalewamy wystudzoną zalewą octową. Zamykamy miskę i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień należy je przemieszać. Najlepsze są po dwóch dniach leżakowania i mieszania:-))