Do góry

Przekąski Przepis na:

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

Przekąski

Autor: marma

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 76

Dodano: 13.03.2008

Odsłon: 3733

efektownie wygląda w szklanym owalnym naczyniu,tanie i bardzo smaczne

Składniki

  • Tacka śledzi w oleju(taka plaska ze zrywaną folią np Lisnera ale są tańsze), 1 tacka
  • cebula, 1 szt
  • marchew, 2 szt
  • ziemniaki, 2szt
  • jajka, 3 szt
  • żółty ser tarty, 15 dkg
  • średni majonez
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew,ziemniaki,jajka ugotować(ale nie rozgotować).Zostawić aż wystygną .Śledzie wyjąć, pokroić na drobne kawałki ,ułożyć na dno naczynia,cebulę pokroić w drobną kostkę ,rozsypać na śledzie i rozsmarować połowę słoika majonezu,marchew zetrzec na najgrubszej tace ,rozłożyć na majonez tak samo zetrzeć i rozłożyć ziemniaki ,Teraz smarujemy drugą część majonezu ,jajka zetrzeć i rozłożyć na majonez i na jajka rozłożyć utarty ser (i pozostawić na 3-4 godziny chociaż najlepiej na dłużej) Jest pychota.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń