Do góry

Dania główne Przepis na:

śledzie prawie po grecku

Dania główne

Autor: Buba

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 18.12.2009

Odsłon: 2469

Bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne!

Składniki

  • śledzie lekko solone (te z wiaderka), 3-4 szt
  • cebula średniej wielkości, 1 szt
  • seler mały - cały, 1 szt
  • ketchup pikantny (mały słoiczek), 1 op.
  • olej (oliwa), 2 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i seler obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i seler. Seler ma być złocisty, cebulka lekko szklista.

  2. Pokroić śledzie w dowolnej wielkości kawałki. Dodać do usmażonej cebuli z selerem - nie trzeba czekać aż wystygnią! Zamieszać. Dodać ketchup. Nie doprawiać ! Odstawić do wystygnięcia. Nie ma co próbować smaku dopóki nie wystygnie. Najlepsze są następnego dnia lub np. po 2 godz. w lodówce. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń