Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w miodzie

Przekąski

Autor: milia34

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 81

Dodano: 09.07.2009

Odsłon: 14178

smaczna i łatwa do wykonania zakąska

Składniki

  • 4 duże filety śledziowe solone
  • 4 średnie cebule
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyzki octu
  • 2 lyzki miodu
  • pół szklanki oliwy
  • sól i pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć pozostawiając lekko słone.Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.Na patelnię odlać połowę ze szklanki oliwy i poddusić nie smażąc cebulę.Kiedy cebula będzie podduszona dodać resztę oliwy,miód i ocet.Doprawić solą i pieprzem.Pozostawić do wystygnięcia.

  2. Wymoczone filety śledziowe pokroić na 3 części i wymieszać razem w salaterce z ostygniętą cebulą.Pozostawić na noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń