Do góry

Przekąski Przepis na:

Sledzie w occie balsamicznym

Przekąski

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 5580

wariacje na temat zwykłych, banalnych matjasków!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sledzie namoczyć w zimnej wodzie. Osączyć, pokroić w romby. Cebulę obrać pokroić w cienkie talarki. W średniej misce ułożyć jedną warstwę śledzi, na to kilka plastrów cebuli, 1 liść laurowy i 1 ziarnko ziela angielskiego. Skropić octem balsamicznym. Powtarzać układanie warstw, aż do wyczerpania składników. Na wierzchu musi być cebula. Jeśli zostaną liście i ziele, powkładać przy krawędzi miski. Zalać oliwą, żeby delikatnie przykryła ryby. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny. Wszystko...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń