Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie w śmietanie i majonezie

Dania główne

Autor: kiwak33

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13

Dodano: 23.12.2011

Odsłon: 13162

smaczne

Składniki

  • śledzie solone, 1kg
  • cebula, 1kg
  • majonez kielecki, 5 łyżek
  • śmietana 18%, 6 łyzek
  • mleko 3/2%, 0,5 l
  • cytryna, 1/2 szt
  • cukier drobny, 4 łyżeczki
  • sól
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie przepłukać zalać mlekiem i odstawić na 12 h,cebule pokroić w paski posolić i odstawić ja na 12 h puszcza soki i jest oki ,

  2. śmietanę łączymy z majonezem dodajemy cukier i sok z cytryny ,śledzie pukamy zimna wodą odstawiamy niech wyschną ,cebule wykładamy na pieluchę tetrowa i wyciskamy soki przepłukawszy zimna wodą ja powtarzam czynność 3 razy łączymy cebulę z naszym sosem nakładamy do śledzi i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń