Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie majonezowym

Przekąski

Autor: AGAS

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 14.12.2008

Odsłon: 3389

dla smakoszy, szybkie w przygotowaniu,

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować sos: majonez, kefir, musztardę francuską i zioła prowansalskie połaczyć, pokroić cebulkę w półtalarki i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Sos powinien miec konsystencję śmietany, jeśli za gęsty dodać trochę kefiru, jeśli za rzadki dodać majonezu. Można dodać więcej musztardy franc., sos będzie ostrzejszy. Płaty śledziowe przekroić wzdłuż i wykroić zbędną skórkę, pokroić w małe kawałki i ułożyć ciasno, w jednej warstwie na półmisku. Polać sosem. Przyrządzić godzine przed podaniem i wstawić do lodówki. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń