Do góry

Przekąski Przepis na:

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

Przekąski

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 749

Dodano: 04.02.2010

Odsłon: 9250

PYSZNA DO KANAPEK I KRAKERSÓW:))

Składniki

  • śledzie matjasy, 4 płaty
  • musztarda francuska, 2 łyżki
  • majonez, 3 łyżki
  • jogurt grecki, 3 łyżki
  • musztarda dijon, 1 łyżeczka
  • ocet
  • średnia cebula, 1 sztuka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie dokładnie wymaczyć

  2. wymoczone zalać jeszcze wodą z octem i dodać do nich cebule pokrojoną w krążki

  3. pozostawić wszystko na około 2 godziny

  4. odlać wodę z octem, śledzie pokroić w paski ok 3 cm i włożyć do miski wraz z cebulka

  5. jogurt połączyć z majonezem i musztardami

  6. gotowym sosem polać śledzie

  7. pozostawić w lodówce na przynajmniej godzine aby wszystko sie dobrze przegryzło.

  8. SMACZNEGO:))))

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń