Śledzie z grzybami
Składniki
- 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
- 4 cebule
- 100 g grzybów suszonych
- liść laurowy
- 2 łyżeczki lubczyku
- pieprz
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
Składniki
- 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
- 4 cebule
- 100 g grzybów suszonych
- liść laurowy
- 2 łyżeczki lubczyku
- pieprz
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
Etapy przygotowania
Grzyby namoczyć ,zagotować razem z lubczykiem .liściem laurowym i odrobiną pieprzu. Osączyć i pokroić w paski. Cebule obrać ,pokroić w piórka ,zeszklić na oliwie ,dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojone grzyby ,chwilę poddusić. Ostudzić. Śledzie pokroić w 5 cm kawałki ,wrzucić do słoika i dodać cebule ,grzyby i olej na którym się dusiły. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
- Polska
- Pomidorowa
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 139
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
- Polska
- Pomidorowa
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 139
Składniki
- 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
- 4 cebule
- 100 g grzybów suszonych
- liść laurowy
- 2 łyżeczki lubczyku
- pieprz
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
Grzyby namoczyć ,zagotować razem z lubczykiem .liściem laurowym i odrobiną pieprzu. Osączyć i pokroić w paski. Cebule obrać ,pokroić w piórka ,zeszklić na oliwie ,dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojone grzyby ,chwilę poddusić. Ostudzić. Śledzie pokroić w 5 cm kawałki ,wrzucić do słoika i dodać cebule ,grzyby i olej na którym się dusiły. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.