Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie z jabłkiem w śmietanie

Przekąski

Autor: lalka30

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 37

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 4752

smakowite

Składniki

  • śledzie solone, 1 tacka
  • cebula, 1 sztuka
  • jabłko, 1 sztuka
  • mleko, 1 szklanka
  • śmietana kwaśna, 1 kubek
  • pieprz, ziele angielskie, po kilka ziaren
  • listek laurowy, 1-2 listki
  • pieprz mielony, wg uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie pokroić w dzwonki , zalać mlekiem i odstawić na ok 3 godz.

  2. cebule pokroić w piórka sparzyć, jabłko utrzeć na grubej tarce , wszystko wymieszać ze śmietaną

  3. śledzie odcedzić i połączyć z resztą składników i przyprawami, odstawić na ok 6 godz. w chłodne miejsce muszą się połączyć wszystkie smaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kickowo 17 grudnia 2009 Radziłbym zmiękczyć cebulę octem i cukrem....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lalka30 04 listopada 2009 Dzięki za podpowiedź , ja się dopiero rozkręcam a , ze uwielbiam śledzie to jeszcze trochę przepisów przybędzie , więc jak masz chęć to zapraszam co jakiś czas :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 04 listopada 2009 dodaj do śmietany tak łyżkę lub dwie majonezu np. winiary. Jest pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń